Gäddfiske.se Bloggen

Här hittar du Gäddfiske .se bloggen. Här delar jag med mig av tankar, ide’er och projekt i jakten på Blekinges gäddor.  Min förhoppning är att du här ska hitta inspiration och ide’er som kan utveckla ditt eget fiske.

Piketrapz.com

Posted by on Mar 5, 2016 in Betesverkstaden, Bilder, Featured, Gäddfiske.se | Kommentarer inaktiverade för Piketrapz.com

Piketrapz.com

Jag har äntligen hittat ett namn på mina beten, Piketrapz®. Piketrapz är även registrerat som varumärke. Det betyder också att mina beten får en egen site piketrapz.com. Dom första Piketrapz betena kommer vara tillgängliga på måndag (på piketrapz.com). Tanken är att den här bloggen kommer handla lite mer om gäddfiske framöver även om ett och annat bete säkert kommer synas här även i...

read more

Karma 15

Posted by on Dec 1, 2015 in Betesverkstaden, Bilder, Featured | Kommentarer inaktiverade för Karma 15

Karma 15

Ett av målen för året när jag började bygga beten var att skicka ett bidrag till Karma auktionen. Här är mitt första bidrag, ett 19 cm jerkbait i fegiskostym, eller rättare sagt två av dom med lite olika viktning. Dessa är dom första jag släpper iväg av en ny modell jag utvecklat under sommaren och hösten. Karma auktionen är kul och utmanande på flera sätt. Kul för att det faktiskt är kul att känna att jag bidrar till något bra, utmanande för att jag vet att någon vänlig själ förhoppningsvis kommer att lägga mycket pengar på dessa. Därför har...

read more

Det ni har väntat på

Posted by on Nov 10, 2015 in Betesverkstaden, Bilder, Featured | 1 comment

Det ni har väntat på

I alla fall några av er har väntat tålmodigt på detta. Den här modellen har fått bekänna färg sen i våras och har levererat över förväntan. Nu är prototyping fasen klar. Nu finns några av dessa beten till försäljning. Alla dessa är i grunden samma modell. Det är ett 17cm jerkbait snidad i bok. Vikten ligger på ca 90g – 105g, det varierar lite beroende på viktning och träbit. Alla beten blir lite individuella eftersom jag formar dom för hand med kniv. Jag gör dessa i två viktningar, shallow och slowsink. Shallow betet simmar i den...

read more

Prototyper och ett monster

Posted by on Okt 26, 2015 in Betesverkstaden, Bilder, Featured, Fiskeupplevelser | 2 comments

Prototyper och ett monster

Efter en mycket trevlig kväll med ett gäng gäddfiskenördar på BBK på fredagen så blev det ännu en fiskehelg utan större förväntningar, denna gång eftersom SM finalen avgjordes på lördagen och tävlingar alltid betyder ett högre fisketryck. Söndagen var därför tänkt att ägnas åt att provfiska några nya prototyper. Först ut på testbanan var dessa snipor. En av dessa fick bästa möjliga godkännande. Efter bara några få kast på första spotten kommer det där stumma hugget som bara kan komma från en riktigt stor fisk. Plötsligt nyper det bara bestämt...

read more

Höstfiske och betessnidande

Posted by on Okt 17, 2015 in Betesverkstaden, Bilder, Featured, Fiskeupplevelser, Flugfiske | Kommentarer inaktiverade för Höstfiske och betessnidande

Höstfiske och betessnidande

Det har varit lite tyst här nu ett tag, anledningen är faktiskt rätt trevlig. Jag har varit upptagen med höstfisket och snidat en del beten, skrivandet har blivit lidande. Höstfisket har så här halvvägs igenom varit riktigt bra med bland annat ett nytt PB på fluga, en fisk som hade räckt en bra bit i gäddfestivalen, men jag tävlar ju inte så det blir inget av det. Höstfisket började rätt trögt med lite för varmt vatten och fiskar som inte höll sig där dom brukar. Några rejäla blåsväder justerade ner temperaturen och bjöd på bra fiske några...

read more

Betesbyggarkväll

Posted by on Aug 11, 2015 in Betesverkstaden, Bilder, Featured | Kommentarer inaktiverade för Betesbyggarkväll

Betesbyggarkväll

Den 23/10 arrangeras betesbyggarkväll här på min hemmaplan. Själv kommer jag att ta med en liten batch med beten som blir dom första jag släpper iväg till hungriga spekulanter. Det är lite spännande, även om jag har fått en härlig respons på dom bilder jag delat så vet man aldrig om dom motsvarar förväntningarna. Det ska också bli väldigt kul att få se om dessa kommer fungera lika bra för andra som för mig. Jag har valt den modell som fiskat bäst under vårsäsongen, det är också denna modell jag gjort flest av och har bäst koll på just nu. Den...

read more

Ytbeten

Posted by on Jul 3, 2015 in Betesverkstaden, Bilder, Featured, Gäddfiske.se | Kommentarer inaktiverade för Ytbeten

Ytbeten

Just nu väntar jag lite otåligt på att sommarfisket med ytbeten ska komma igång. Jag började snida på lite ytbeten för en gångs skull i lite god tid innan ytfisket sätter igång så nu sitter jag där med ytbeten och en sommar som inte riktigt vill komma igång. Med 14 gradigt vatten i ytterskärgården är betesfisken helt enkelt inte där ännu, därmed inga gäddor som vill ha ytbeten. Ytbeten kräver betydligt mer flytkraft för att fungera, därför har jag valt att göra dessa i träslaget lind. Lind är mjukt och lätt. Att snida i lind är en total...

read more

Storsnipan

Posted by on Maj 2, 2015 in Betesverkstaden, Bilder, Featured, Gäddfiske.se | Kommentarer inaktiverade för Storsnipan

Storsnipan

Det är kul med prototyper när kreativiteten får flöda fritt. Den här batchen satte två rekord, största och minsta betet hittills. Snipan väger in på 178g medan småttingarna väger i sammanhanget ynkliga 34g. Småttingarna är också mina första spinnbeten. Här kommer lite bilder.     Småttingarna är lagom munsbitar för snipan. 178g är i tyngsta laget, denna la på sig 50g lack i 7 lager plus folie och lite airbrushfärg. Gången satt direkt, långa glid och slow-sink, den vaggar sakta baklänges när den sjunker. Småtailarna började med att någons...

read more

Äntligen provfiskat

Posted by on Apr 1, 2015 in Betesverkstaden, Bilder, Featured, Gäddfiske.se | 3 comments

Äntligen provfiskat

Det har tagit lite längre tid än jag hade tänkt mig att få i båten i år, därför har det riktiga testfisket med mina egna beten dröjt lite längre än jag önskat. Speciellt jobbigt då den tidiga säsongen bjudit på några riktigt fina fiskar i år för dom som varit ute. Bättre sent än aldrig, nu är nollan på egna träbitar spräckt. Extra kul var att ett av mina egna leverade ett riktigt kalasfiske med tre fiskar över 5kg på top och att alla utom en tog på egna beten. Jag hade även lite nya beten som kom direkt från torkhjulet med ut. En ny snipa och...

read more

Där satt den

Posted by on Mar 16, 2015 in Betesverkstaden, Bilder, Featured | 3 comments

Där satt den

Där satt den äntligen. Rätt viktning, målan utan kludd och lackad utan defekter. Äntligen ett bete som jag verkligen känner mig nöjd med. Det är en generic jerk mört i bok som är nästan helt suspending, det fattas något gram i flytkraft vilket gör att den sjunker extremt sakta.   Denna batchen levererade också en borre. En liten mört till.  

read more