Ett av målen för året när jag började bygga beten var att skicka ett bidrag till Karma auktionen. Här är mitt första bidrag, ett 19 cm jerkbait i fegiskostym, eller rättare sagt två av dom med lite olika viktning. Dessa är dom första jag släpper iväg av en ny modell jag utvecklat under sommaren och hösten.

Karma auktionen är kul och utmanande på flera sätt. Kul för att det faktiskt är kul att känna att jag bidrar till något bra, utmanande för att jag vet att någon vänlig själ förhoppningsvis kommer att lägga mycket pengar på dessa. Därför har dessa fått gå i en egen batch där jag har haft 100% fokus på att bygga mina snyggaste beten någonsin. Jag kurade rätt länge på vad jag skulle bygga, till slut föll valet på ett par fegisar.
IMG_4035
Båda är snidade ur samma bokplanka, dom är viktade exakt lika men en är slow sink och den andra är shallow. Hur hänger det ihop? Jo, det är så att beroende på var i plankan träbiten kommer ifrån så har den lite olika densitet. I detta fallet fick jag två bitar ur samma planka som skiljer 6g i bärighet, precis vad jag behöver för få fram en slow sink och en shallow.
IMG_0274
Shallow betet simmar i den översta halvmetern och stävar sakta uppåt vid stopp medan slow sink varianten går att hålla uppe på en halvmeter och sjunker sakta vid vevstop. Hur djupt du kan fiska beror mest på hur länge du väntar på att den ska sjunka. Tillsammans täcker dom in de flesta fiskesituationerna du kan råka på.
För er som inte hittat till Karma 15 så kan ni läsa mer här http://www.fishjoin.se/karma/
Auktionen för just mina beten hittar ni här Karma15 Anders Henriksson
Nu är det inte bara jag som bidrar till det här, det finns massor av fina bidrag att buda på Karma 15 alla bidrag
Jag vill också passa på tacka gänget på FishJoin för ett grymt snyggt arbete med Karma 15.