Efter en mycket trevlig kväll med ett gäng gäddfiskenördar på BBK på fredagen så blev det ännu en fiskehelg utan större förväntningar, denna gång eftersom SM finalen avgjordes på lördagen och tävlingar alltid betyder ett högre fisketryck. Söndagen var därför tänkt att ägnas åt att provfiska några nya prototyper.

Först ut på testbanan var dessa snipor.

Snipor, ca 100g, en shallow och en slowsink.

Snipor, ca 100g, en shallow och en slowsink.


En av dessa fick bästa möjliga godkännande. Efter bara några få kast på första spotten kommer det där stumma hugget som bara kan komma från en riktigt stor fisk. Plötsligt nyper det bara bestämt tag om betet och drar lugnt iväg, inga sprattel eller konster, bara chomp och så simmar det vidare, tungt. Jag pressar in fisken ganska hårt i vinden medan jag försöker få piloten att ankra, vilket den vägrar. Jag får in fisken på ca 10 meter och kan konstatera att detta är potentiellt PB, 120+cm och 12+kg med marginal i sällan skådad kondition, då spottar hon helt enkelt ut betet. Katastrof, suck. Men nu vet jag att dom fortfarande simmar därute, detta var utan tvekan största fisken jag sett här på över 20 år.
Jag har jobbat med att få fram en snipa ett bra tag nu. Svårigheten har varit att få till ett ”stort” bete som fortfarande är fiskbart med mitt downsizer. Det betyder att jag vill hålla mig strikt under 120g, helst inte över 100g. Dessa väger in något enstaka gram över 100g. Nu ska nötas, tuggas och utvärderas, något säger mig att jag kommer fiska en del med dessa i höst.
När den värsta besvikelsen lagt sig så provfiskade jag ytterligare ett par prototyper, detta är en större variant av min generic, denna gången som fegis.
IMG_3967

Häggman special?


Denna modellen är mer eller mindre färdigutvecklad, jag testar ett par olika tjocklekar men gången och viktningen är rätt. Tidigare prototyper har fiskat riktigt bra i höst.
Jag har också börjat experimentera med lite andra färger för dom där dagarna när naturliga färger inte är högst på menyn. Här är en ”neontetra” och en, ehh, ja, jag vet inte riktigt.
Neontertra och en ???

Neontertra och en ???


Här syns storleksskillnaden på den vanliga modellen och den lite större prototypen. Det är kul att testa lite nya utmaningar och för en som normalt föredrar naturliga färger är dessa en kul utmaning men jag har lite kvar att jobba på här.