Det har varit lite tyst här nu ett tag, anledningen är faktiskt rätt trevlig. Jag har varit upptagen med höstfisket och snidat en del beten, skrivandet har blivit lidande. Höstfisket har så här halvvägs igenom varit riktigt bra med bland annat ett nytt PB på fluga, en fisk som hade räckt en bra bit i gäddfestivalen, men jag tävlar ju inte så det blir inget av det.
Höstfisket började rätt trögt med lite för varmt vatten och fiskar som inte höll sig där dom brukar. Några rejäla blåsväder justerade ner temperaturen och bjöd på bra fiske några veckor innan gäddfestivalen, chateuse och rosa regerar denna perioden. Gäddfestivalen brukar döda fisket i några veckor, därför valde jag att testa flugfisket på ett grundflak på söndagen, taktiken var helt enkelt att fiska områden som fått så lite uppmärksamhet som möjligt under gäddfestivalen. Utan några större förväntningar blev jag lite förvånad när det tog tvärstopp och sen bestämt drog iväg, en stund senare kunde jag håva den här.

Mitt nya PB på fluga.

Mitt nya PB på fluga.


Som vanligt när det gäller PB så hade jag varken måttband eller våg med mig, inte ens en riktig kamera. Jag måttade fisken mot skaftet på vågen och konstaterade att den var ett par cm längre i varje ända. Väl hemma konstaterade jag att skaftet var lite drygt 100cm, fisken då? 105cm åtminstone, kanske någon cm till men knappast över 110cm. Oavsett, med god marginal större än mitt förra PB på fluga som vägdes till ca 5.5kg.
Lite betessnidande har det också blivit, jag jobbar med några nya modeller. Först ut något som står på alla blekingegäddors meny numera, smörbultar.
Smörbultar

Smörbultar


Jag har studerat dom på badplatsen här hemma och justerade min mall med lite mer panna och en snidad mun. Resultatet blev en perfekt vevjerk med en riktigt häftig gång. Dessa är prototyper som jag testade att måla med pensel.
Big bandits fungerar riktigt bra här vissa perioder på säsongen. Jag vill givetvis göra en egen modell som klår den, efter några försök tror jag nu jag börjar hitta rätt.
BB Killer

BB Killer


Jag har fått ner vikten runt 110-120g beroende på viktning därmed är dom hanterbara med ett downsizer. Dom här prototyperna har fiskat riktigt bra i höst.
Jakten på den perfekta snipan fortsätter, här är dom senaste prototyperna.
Snipor

Snipor


Även dessa är baserade på basmodellen med lite längre svans och en rejäl nos. Ambitionen är en rejäl snipa som går att hantera med mitt downsizer. Dom här är bra, men det är en bit kvar till den där rätta gången.