Den 23/10 arrangeras betesbyggarkväll här på min hemmaplan. Själv kommer jag att ta med en liten batch med beten som blir dom första jag släpper iväg till hungriga spekulanter. Det är lite spännande, även om jag har fått en härlig respons på dom bilder jag delat så vet man aldrig om dom motsvarar förväntningarna. Det ska också bli väldigt kul att få se om dessa kommer fungera lika bra för andra som för mig.
Jag har valt den modell som fiskat bäst under vårsäsongen, det är också denna modell jag gjort flest av och har bäst koll på just nu. Den har mycket egen gång och kan fiskas som ett spinnbete, då simmar den själv. Modellen fungerar också bra som ”vevjerk”, dvs tryck till lite med veven i samma takt som betet simmar, då simmar den lite bredare. Fiskas den med vanlig jerkteknik så gäller det att inte överarbeta betet, små korta spörörelser med lite slack i pausen får dessa att simma riktigt brett. Hårdare eller längre spörörelser får betet att spela död, det rullar upp buken och rullar sakta tillbaka igen. Här är gränsen hårfin till att fiska för hårt och inte få ut någon gång alls av betet.IMG_3850
Jag kommer ta med 6 beten, två borrar som är slowsink, två mörtar som är slowsink samt två mörtar som är shallow. Slowsink modellen jobbar upp eller på samma nivå när den fiskas och sjunkar sakta vid stop medan shallow modellen jobbas ner när den fiskas och flyter uppåt vid stop.
Nu hoppas jag att dessa ska hitta nya hem i någons beteshink, fiskas hårt och tuggas av arga gäddor. Jag ser med spänning fram emot att få höra hur dessa småttingar kommer leverera framöver.
Ni som är intresserade av att läsa mer om betesbyggarkvällen kan läsa här på ThePikeFathers blogg.
Vi ses.