Det har tagit lite längre tid än jag hade tänkt mig att få i båten i år, därför har det riktiga testfisket med mina egna beten dröjt lite längre än jag önskat. Speciellt jobbigt då den tidiga säsongen bjudit på några riktigt fina fiskar i år för dom som varit ute. Bättre sent än aldrig, nu är nollan på egna träbitar spräckt. Extra kul var att ett av mina egna leverade ett riktigt kalasfiske med tre fiskar över 5kg på top och att alla utom en tog på egna beten.

Jag hade även lite nya beten som kom direkt från torkhjulet med ut. En ny snipa och två större mörtar. Den här gången har dom fått försänkta ögon. Första fisken tog på snipan. Detta blev ett perfekt vevjerkbete. Flera fina fiskar var uppe och kikade på denna innan en av dom bestämde sig. Jag kan tänka mig att dom undrade lite över formen på denna, kort gädda, går det att äta den där. Ingen märkvärdig fisk men den första på en egen träbit, den lär jag inte glömma.
IMG_3717
Den här kom till när jag lekte med former och skissade på papper. Efter att ha fotat Jenzzas fina snipor så var jag tvungen att ”nollställa” för att hitta en egen form. För att inte kopiera något så överrev jag formerna lite åt det barnsliga hållet, detta var en av dom första. Jag tyckte mest den såg löjlig ut men på något sätt var det ändå den som blev först ut. Jag får erkänna att jag är rätt nöjd med resultatet. Lite intressant är att jag gjorde två likadana, ett i bok och ett i ek, detta är ek betet som fungerar medan bokvarianten inte kan hålla balansen utan bara snurrar. Jag har något att lära där.
Även mörtarna levererade fisk, något fler och större än dom på snipan vilket jag tar som att jag var på rätt ställe, bland ätande fisk och inte bland lekande fisk. Dessa är mina största hittills, ca 150g. Det är bara att inse att jag behöver ett kraftigare spö om jag ska hålla på att bygga så här.
IMG_3718
 
Även här testade jag både bok och ek. Jag målade dom lite olika men har redan glömt vilken som är vilken. Jag måste börja signera beten så jag kan hålla isär dom.
IMG_3719
Dagens vinnare var dock ett bete som jag presenterat tidigare. Det här tog 80% av fisken den här turen, ingen fisk under tre kg ännu. Jag har fått en ny favorit.
IMG_3633