Nu har jag vittjat beteshjulet igen. Denna gången har jag haft en hel del strul med målning och lackering men några blev riktigt bra till slut. Den här gången blev det ett par generic jerkbait, ett ytbete och en liten goding till sommarfisket. Det är fortfarande prototyper, jag experimenterar både med viktning och finish, det finns mycket kvar att lära.

IMG_3553

Batch 2


Den här kommer jag nog göra fler av för den här är jag riktigt nöjd med. En lite mindre jerkbait på ca 12 cm, denna har fått någon skitmört färg som jag tror kommer fungera bra i klart vatten. Hoppas nu bara gången och viktningen sitter som den ska.
IMG_3594

Lilla skitmörten


IMG_3598

Lilla skitmörten


IMG_3596

Lilla skitmörten


Nästa bete är lite av ett experiment, går det att göra ytbeten av ek? eller kommer detta sjunka som en sten. Den målad prototypen verkade lovande med en fin sida till sida gång i ytan. Jag vet att folie och lack tynger betet några gram så testfisket blir spännande.
IMG_3592

Ytbete i ek, flyter det?


IMG_3585

Det ska väl mest likna en löja


 
Detta blev rätt bra till slut, någon form av mörk skitmört, men jag var på väg att ge upp och tvätta av detta betet flera gånger på vägen. Jag hade svårt att hitta rätt nyans på färgen och betet blir bara mörkare och mörkare ju mer jag målar, som alltid med airbrush.
IMG_3569

En lite större skitmört, den blev bra till slut.


IMG_3578

Lite dammigt blev det nog.


 
Sist ut är en mörk variant och den här gången var det meningen att den skulle bli mörk. Tyvärr krånglade det en del med rinnande färg så denna är långt ifrån perfekt.
IMG_3563

Dart vader, mörka blanka beten är en utmaning att fotografera


 
IMG_3568

Darten i en annan vinkel