Inspirerad av alla fina Jenzza beten jag fotograferat den senaste tiden så kunde jag inte hålla mig längre. Jag var bara tvungen att prova att måla lite egna beten.    Till att börja med så ”övar” jag på beten ur min skrotlåda med ”förbrukade” beten. Tanken är att kanske ge dessa ett nytt liv samtidigt som jag slipper göra nybörjarmisstagen på träbitar. Dessa Big Bandits är från min andra batch. Inlärningskurvan har varit minst sagt brant och det är långt kvar innan dom blir perfekta men det går i alla fall åt rätt håll. En sak är säker, det här är riktigt kul och det kommer bli mer målande.

Mönstret jag har baserat dessa på är en Id. Det går rätt mycket Id i skärgården och med rätt färgsättning blir en Big Bandit en hyfsad imitation. Alla är folierade under fjällmönstret för att få ”rätt” flash. Rygg och mage har fått lite pearl effekt, men det är nog mest för min egen del, jag är inte så säker på att fisken bryr sig. Wolfcreeks epoxi döljer tacksamt många skavanker.
Först ut är en enkel svart-grå-vit, nästan lite tråkig färgsättning, men den fångar fisk.
IMG_3319
IMG_3305
 
 
Nästa är en lite ljusare variant med guld-grön rygg och ett mindre ”perfekt” fjällmönster.
IMG_3259
IMG_3254
 
 
En annan klassisk färgkombination är rött och vitt, av någon anledning så gillar inte gäddor rödvita saker och försöker ofta bita dom.
IMG_3282
 
Den sista färgsättningen är lite crazy. Jag har ingen annan ursäkt till den här än att jag har gäddflugor i den här färgen som funkar vissa dagar och att jag ville prova lite andra färger.
IMG_3247
IMG_3242

 
Nu ska dessa testas hårt vid praktiskt fiske under hösten och vintern så får vi se om dom får godkänt av gäddorna och överlever mötet lite bättre än originalen.