Jag har alltid haft ett problem med spinnflugor, dom liknar inget vettigt. Det är inte det att dom inte fungerar eller inte fångar fisk, för det gör dom, men jag tycker dom skulle kunna göras så mycket bättre. Flugfisket har bara förstärkt dessa tankarna. Dom gäddflugor som fungerar bäst för mig är diskreta naturtrogna flugor, inte hårbollar. Det jag vill ha är spinnflugor som fungerar som riktiga gäddflugor.

Sommartid blir det inte speciellt mycket gäddfiske för min del. En vattentemp på över 25 grader och lufttemp up och över 30 gör fisket nästan plågsamt segt. Då är det mer liv i experimentverkstaden. Den här hårbollen är en ”prototyp”. I princip är detta tre av mina vanliga baitfish flugor tandemkopplade. Skillnaden är att dom har en kropp av kaninzonker och är lätt blyade (ca 7g) för att över huvud taget sjunka.
IMG_3185
Torrvikten landar på ca 14g, med hjälp av kaninzonkern får dom en kastvikt på ca 35g blöta. Detta räcker med råge för att få iväg dom en 30-40 meter eller mer med ett haspelspö.
DCIM100GOPRO
Vingen är bunden med samma material som mina gäddflugor. Det ger betydligt bättre rörelse i vattnet än bara en kropp av zonker. Nu ska den här ut på provfiske.
IMG_3193 IMG_3189 IMG_3186