För ett tag sedan band jag upp några små sillimitationer som fungerade lite överraskande bra för årstiden. Det här är en mörkare variant på samma tema som ser lovande ut för klarare vatten. I just klarare vatten har jag märkt att mörkare eller diskretare beten ibland är attraktivare är ljusa eller skrikiga färger.

IMG_2807
Denna är ca 13cm och är bunden på en Gamakatsu SC17 3.0 Tarpon krok. Svansen består av två hackelfjädrar i färgen kingfisher blue. Under ögonen sitter som en bit 6mm mylarslang som fungerar som en mjuk kon samtidigt som den ger ett bra underlag för att fästa ögonen. Kroppen är uppbyggd av Mirror Image och Flash and Slinky, magen är Mirror Image i färgen stealhead, sidorna och ryggen är svart Flash and Slinky. Det är små mängder som behövs, tanken är att flugan nästan ska vara transparent så att svansen lyser igenom. Sillblänket tillför jag med hjälp av några strån krinkle mirror flash i färgen peacock black på sidorna och några strån mirage accent över ryggen. Sist men inte minst ett par 7mm ögon. Allt limmas med UV lim.