Det har varit rätt mycket flugbindning nu ett tag för att fylla tomma askar efter vintersäsongen. Nu när efterleksfiske och sommarfiske står på tur är det dags att se över spinnerbaits och spinnare. Jag har haft lite problem med att flashmaterial snor in sig i bladen på ett eländigt sätt samtidigt som  latexmaterial ger så tråkig rörelse i vattnet. Tanken slog mig att testa samma material som jag använder till gäddflugorna.
IMG_2867
Materialet är styvare än flash och rör sig bättre i vattnet än latex. Flugorna fångar bra med fisk så varför skulle inte samma färger fungera på ett spinnerbait.
IMG_2864
Ögonen limmar jag med samma uv-limm som jag använder till flugbindningen. Det ger ögonen ett större djup och dom sitter bättre.
IMG_2886
Jag gör dessa i 1oz och 1,5oz storlek. 1oz riggen är en R-bend men den gör jag om till en closed loop. Jag har hört talas om fall där tråden gått av när den böjs runt sig själv på det här sättet, då har du fel kvalitet på tråd, tråden ska hålla för att formas och inte vara spröd.
IMG_2894