Till spinn och jerkbait använder jag ett par 5501 CS Rocket. Rullarna är bland det mest solida som går att köpa. Lägg till ett UT trimm och lite bra olja och fett på rätt ställen så är även funktionen på top. Därför blev jag nästan lite förvånad när en av dom började skramla i slutet av förra säsongen. Ännu mer förvånad blev jag när den årliga vinterservicen inte hjälpte. Dags för felsökning.

Det jag hittade var två svaga punkter. Oket som håller pinjongdrevet var slitet. pinjongdrevet hade ätit sig in i oket någon millimeter närmre spolen, därmed tog drevet i spolen vid kast och det lät som om hela rullen skulle skära ihop. Felet syns lättast om du trycker drevet lite lätt i riktning mot spolen, är oket slitet syns en glipa på rullsiden mellan drevet och oket.
IMG_2908
På ett friskt ok är denna glipan minimal.
IMG_2910
Som väl är är det en riktig ABU rulle, ett snabbt samtal till ABUs serviceavdelning bekräftade att detta var ett vanligt fel. Möjligen har detta ett samband med att den lilla svarta plastbrickan som ska hålla fast spolaxeln var trasig på denna rullen. Något som jag ignorerat i ett par år eftersom jag inte genomskådade funktionen.
IMG_2911
Två dagar senare hade jag nya delar att hämta ut på posten, ABUs reservdels och service avdelning är helt enkelt superb. Med dom nya delarna fungerar trotjänaren igen och är redo för en ny säsong.