Den senaste tiden har jag haft lycka med dessa små sillimitationer. Det är som om gäddorna i vissa delar av skärgården inte riktigt kommit igång med lekbestyren och fortfarande intresserar sig för mat. Dom har i alla fall varit mer intresserade av dessa den senaste tiden än den vanliga guld gröna som brukar vara effektivare.

Att just dessa skulle fungera just nu var lite av en överraskning. Jag band upp dessa inför efterleksfisket i maj ifall att det blir ett sådant år då gäddorna flyr lekområdet snabbt för att ge sig ut och äta sill. Det är bara det att just nu finns ingen sill i skärgården, den är fortfarande ute till havs. Kanske är det bara önsketänkande från gäddornas sida, om dom nu sysslar med sådant. Med tanke på vad dom biter på ibland så är det väl dags att sluta bli förvånad.
IMG_2803
Dessa är ca 13cm. Jag binder dom på Gamakatsu SL12S 2.0 – 4.0. Svansen består av två hackelfjädrar i färgen kingfisher blue. Under ögonen sitter som en bit 6mm mylarslang som fungerar som en mjuk kon samtidigt som den ger ett bra underlag för att fästa ögonen.
IMG_2795
Kroppen är uppbyggd av Mirror Image, magen är i färgen natural belly, sidorna i steelhead medan ryggen är i misty gray. Det är små mängder som behövs, tanken är att flugan nästan ska vara transparent så att svansen lyser igenom. Sillblänket tillför jag med hjälp av några strån krinkle mirror flash i färgen peacock black på sidorna och några strån mirage accent över ryggen. Sist men inte minst ett par 7mm ögon. Allt limmas med UV lim.