Den här gången en lite större fluga med högre profil. Medan DNA varianten imiterar en mindre mört eller löja så är det här en lite mer vuxen variant. Den här kommer jag plocka fram när gäddorna vill ha lite större beten fram emot sensommaren och hösten.
För att få volym och profil utan att behöva lägga till stora mängder material använder jag en mylarslang under ögonen. Den fungerar som en mjuk kon och ger en ihålig fluga. Den är också bra att limma ögonen i så sitter dom bättre.

IMG_2722
Jag binder dessa på Gamakatsu SL12S 6.0. Svansen är polarflash pearl (2001). Under ögonen sitter en bit 12mm mylarslang för att bygga volym. Kroppen är uppbyggd av deadly dazzle, magen och kroppen är i färgen stealhead silver medan ryggen är i färgen misty black. Ögen är lite större på denna, 11mm. Allt limmas med UV lim.