Med värmen kryper vitfisken upp ur djuphålorna där dom övervintrar och kommer tillbaka in på grundområden i jakt på mat. Har man lite tur sammanfaller det här med slutet på gäddleken. När det händer så möts hungriga vitfiskar av hungriga efterleksgäddor och fisket kan vara helt galet. Då ska jag testa dom här.
 
 

IMG_2727Dessa småmörtar är bundna på Gamakatsu SL12S 4.0. Under ögonen sitter en bit 6mm mylarslang för att bygga volym. Kroppen är uppbyggd av DNA Holo Fusion. En liten svans i färgen smoke. Kroppen är uppbyggd av en mage i färgen grå, sidor i färgen smoke och ryggen i färgen svart. Det hela avslutas med ett par 7mm ögon, röda för småmört, gula eller silver för annan vitfisk. Allt limmas väl med UV lim.
DNA Holo Fusion är tunt och lite transparent. Det ger väldigt diskreta flugor som i sig är lite transparenta. Detta borde fungera bra i lite klarare vatten när gäddorna bara följer och genomskådar dom vanliga flugorna. Idén är att fisken ska se flugan men inte tydligt nog för att genomskåda bluffen och ärmed reagera som om det är mat.