IMG_2224

För ett tag sedan skrev jag om hur man enkelt fixar en bra beteshink, sedan dess har jag bara haft ett enda problem, jag släpar med mig för mycket beten så hinken är alltid överfull. När man trycker ner för mycket beten i en hink blir det svårt att på upp det man vill ha utan att beten hakar i varandra. När jag började fiska med spinnerbaits blev situationen ohållbar då dessa är extra benägna att trassla ihop med andra beten. Lösningen är i mitt fall enkel eftersom det finns gott om plats för en hink till.

IMG_2225

Den nya hinken är anpassad till spinnerbaits som hänger i krokarna på två rostfria ståltrådar tvärs över hinken. Det är en fungerande lösning men inte helt problemfri. Vid lite tuffare väder så hoppar spinnerbaitsen runt på tråden och hakar i varandra. Som tur är så är dessa trassel relativt lätta att reda ut då det bara är att lyfta hela högen av tråden och hänga tillbaka en efter en.