Gäddleken är i full gång här i blekinge vilket betyder paus i fisket, inte på grund av förbud och restriktioner utan för att fisken ska få föröka sig i fred och bli många fler. Lite sorgligt att se rovfisket med nät som fortfarande pågår, tur att svartfiskarna märker så dåligt att det är fritt fram för kustbevakningen att dra upp skiten.
Dom första spinnerbaitsen har sett dagens ljus och ligger nu och väntar på efterleksfisket. När det gäller mönster sneglar jag mer på flugfiskarnas färg och materialval än de neonmönster som normalt finns att tillgå i form av spinnerbaits. Klart vatten och högt fisketryck gör att naturliga och diskreta färger fungerar bättre. Dom som följer @gaddfiske kunde konstatera att guld/svart var vassast förra våren.

En ny färg för i år är en gold tiger variant av firetiger som är lite diskretare än sin neonkusin.