Våren 2011 dominerades efterleksfisket totalt av gäddspinnare. Ni som följer gäddfiske.se på twitter kunde konstatera att nästan all fisk från Maj fram till början av Juni togs på just spinnare. Detta har inspirerat till en sattsning på spinnare och spinnerbait under 2012.

Precis som när det gäller jerkbait vågen så hämtar spinnerbait mycket inspiration från det stora landet i väster. En trend som jag anar att vi kommer ta till oss allt mer är att bygga våra egna spinnare och spinnerbait. Även om utbudet här hemma ännu är begränsat finns allt som behövs för att bygga egna spinnare och spinnerbaits att beställa via nätet från USA.
Att göra sina egna spinnare och spinnerbaits öppnar möjligheten att experimentera med egna mönster för att hitta det som fungerar i det vatten man fiskar. På samma sätt som flugfiskaren kan binda flugor specialanpassade för en speciell situation kan man med lite kunskap om det lokala fisket optimera sina spinnare och spinnerbait till sitt eget fiske.

Projekt spinnerbait kommer givetvis omfatta att bygga egna spinnerbaits anpassade för fisket här i blekinge. En första provbeställning på delar anlände från lureparts i veckan bestående av ett urval misstänkt användbara material för gäddspinnare och spinnerbaits. Kvaliten på det som dök upp var helt klart över förväntan. Bygget av dom första spinnerbaitsen är redan igång och resultaten kommer snart presenteras här på bloggen.