Jag har tröttnat på att ha betesboxar spridda i halva båten när jag är ute och fiskar och snickrat ihop en beteshink. Beteshinken är mycket enkel att bygga själv, här kan du se hur jag byggt min.

Betesboxar är ett bra sätt att förvara torra beten när man inte använder dom. När man är på sjön så upplever jag dom däremot mest opraktiska. När jag vill byta bete ska jag först rota rätt på rätt box, sen rätt bete. Det bete jag nyss använt är blött och inte redo att åka i boxen innan det torkar, då rostar allt i boxen till nästa tur, så det får ligga på tork någonstans. Efter ett tag blir det en röra av boxar och beten i båten. Betesboxar funkar helt enkelt inget bra på sjön.
Hinken däremot fungerar både som förvaring och på sjön. Lätt att komma åt det bete jag vill ha och lika lätt att hänga tillbaka det jag använt. Fri luftväxling minimiserar risken för rost till nästa tur. Som bonus håller den även avkrokningsverktyg på ett ställe så jag slipper leta när det är dags för avkrokning.
Hinken är en vanlig foderhink, min kommer från granngården och är lite krafigare i plasten än de beteshinkar jag sett färdiga.
En av anledningarna att bygga en egen var att kunna anpassa upphägningen. Min upphägning består av vinkeljärn bockade så att dom lagom passar runt sargen på kapellgaraget. Dessa har popnitats fast i hinken och bandagerats med vulktejp.

På insidan av sargen på hinken har jag borrat 5mm hål med ca 2cm mellanrum för att hänga upp beten.

Längs utsidan på sargen har jag borrat lite glesare hål att använda när jag tillfälligt hänger av beten under fisketuren.

På bakkanten av hinken sitter fästen för dom viktigaste verktygen, hookout, avbitare och tång. Fästen har jag bockat till av 1.5mm pianotråd som hakats fast i hål. Skyddshanskar , kniv och våg ligger på botten av hinken.

På baksidan av hinken sitter självhäftande tätningslist som skrammeldämpare.

Min hink rymmer lika mycket som ca 2-3 betesboxar. Tanken är att dom beten som används ska vara i hinken, resten får fortsätta bo nerpackade i boxar. När ett bete används kvalificerar det att flytta in i hinken, beten som inte använts på några turer åker tillbaka i boxen.